Lekfull och avslappnad familjefotografering i Stockholm

En härlig sensommarkväll i augusti träffade jag Jenny och hennes fina familj för en familjefotografering. Jenny var med i en tävling jag hade tidigare i år och vann då denna fotografering, och nu var det äntligen dags!


Jag har fotat Jenny och hennes familj några gånger tidigare, och det är alltid lika roligt! Förra gången hade hennes dotter gjort ett jättegulligt armband till mig, och denna gången hade hon ritat en teckning till mig och Tore. 🥹🤎

familj som håller om varandra under en familjefotografering i stockholm
lekfull och avslappnad familjefotografering i stockholm

Under en familjefotografering försöker jag alltid att ta foton på hela familjen tillsammans, några bilder på bara föräldrarna, på barnen enskilt och tillsammans och sedan med vardera förälder och barn. Det blir en fin mix! Jag vill gärna blanda lugna, mysiga bilder med bilder där barnen får uppgifter och är mer aktiva också. Under den här fotograferingen fick barnen springa mot mig, leta ekollon och klättra lite i träd/på stora stenar t.ex. Då blir det en rolig stund för barnen också!

barn som springer på en äng under familjefotografering

Älskar det lite mer allvarliga uttrycket i emilias ansikte, och det lilla hjärtat som bildas i tomrummet mellan jennys fingrar på emilias bröst.

familjefotografering i judarskogens naturreservat

visste du att hösten är den perfekta tiden för en familjefotografering? varför då kanske du undrar? JO, FÖR ATT SOLEN GÅR NED TIDIGARE SÅ ATT VI KAN FOTA I DET MAGISKA LJUSET I GOLDEN HOUR UTAN ATT BARNEN BEHÖVER VARA VAKNA FÖR LÄNGRE OCH RISKERA ATT BLI TRÖTTA & LITE GRINIGA.