5 VANLIGA FRÅGOR INFÖR EN GRAVIDFOTOGRAFERING

Om du funderar på att boka en gravidfotografering kanske du har en hel del frågor. Här har jag samlat några av dom vanligaste frågorna jag får av eventuella kunder.

Hur långt innan behöver jag boka?


För att vara säker på att få en tid så rekommenderar jag att du bokar en tid för gravidfotografering så fort som möjligt, men gärna minst 2 månader innan du önskar fotograferas. Skulle du vara sent ute så kan du alltid höra av dig och se om det finns någon ledig tid kvar eller om du kan stå med på min väntelista om det skulle vara fullbokat. Om någon annan då avbokar så kan du få chansen att få en tid!

När är det bäst att fotograferas?


Jag rekommenderar att du gör din gravidfotografering någon gång mellan v 25-36 beroende på hur du mår och hur din mage växer. Om det är ditt första barn så kanske det dröjer lite längre innan magen blivit stor nog, medan den brukar bli stor tidigare om du är omföderska. Skulle du ha bokat en tid och känner att magen inte hunnit bli tillräckligt stor så finns det oftast möjlighet att flytta fram din tid några veckor tills magen hunnit växa lite mer.

Vad ska jag ha på mig?


Under graviditeten kanske du inte har så mycket kläder som passar längre, eller som du känner dig bekväm i. För att du ska slippa lägga pengar på plagg som du kanske inte kommer använda så många gånger så har jag en kundgarderob med exklusiva gravidklänningar (+20 st) som passar de allra flesta - både vad gäller smak och storlek. När du bokar en gravidfotografering hos mig så ingår lån av 3 klänningar/plagg ur min kundgarderob.


Det finns allt från bohemisk spets till enkla muslinklänningar och maffiga tyllklänningar!


Är du nyfiken på vilka klänningar som finns att låna? Ta en titt på kundgarderoben här!

Får min partner och/eller syskon vara med på gravidfotograferingen?


Självklart får din partner och eventuella syskon vara med på fotograferingen. Då brukar jag göra så att vi fotograferar er tillsammans i början av fotograferingen och sedan tar vi den andra delen av fotograferingen för bara dig. Då dom flesta är nervösa i början av fotograferingen så brukar det vara skönt att börja med att fotas tillsammans, och om ni har barn med så kan partnern sedan göra något annat med dom om dom har myror i brallorna.


Om ni har små barn och ändå vill ha bilder på bara dig och din partner under fotograferingen så rekommenderar jag att ni tar med en extra person som kan hjälpa till att passa barnet/barnen medan ni fotas.

Vad händer om jag behöver boka om min fotografering?


När du bokar en fotografering hos mig så ingår fri ombokning vid sjukdom och dåligt väder. Så det är inget du behöver oroa dig för! Om det otänkbara som man inte ens vill tänka på, att det skulle bli några komplikationer under graviditeten som gör att du inte kan fotograferas, så kan du känna dig säker på att du kan avboka och få tillbaka hela avgiften.


Skulle det vara så att du oväntat föder för tidigt och inte hinner med din bokade gravidfotografering så kan den bokas om till en nyföddfotografering (om ledig tid finns) eller moderskaps/familjefotografering längre fram.

Har du några andra frågor?

maila mig på hej@fotografsarahoglund.se så svarar jag så fort som möjligt!

smutsrosa gravidklänning med vackert släp i kvällssolen
hudnära gravidfotografering vid havet